24 Ağustos 2014 Pazar

Kudüs’teki Korkulu Günlerin Ardından Hz. Mehdi Lider Olacaktır.HZ iSA İLE BERABER NAMAZI KUDÜSTE KILACAKLARDIR.


İbn-i Mace ve Ebu Nuaymın, Ebu Umameden rivayetine göre; 

Resulullah (sav) Deccal'den bahsederken, Ümmü Şurayk, ahir zamanda Arapların nerede olacaklarını sordu. Bunun üzerine Resulullah (sav) de o gün Arapların az olacaklarını, Kudüs’ün korkulu olaylara sahne olacağını ve o günlerde Mehdi’nin ortaya çıkıp onlara lider olacağını bildirdi ve şöyle buyurdu: 

Mehdi salih bir insandır. Sabah namazını kıldırmak için öne geçtiği bir sırada Meryem oğlu İsa Aleyhisselam (yeryüzüne) inecektir. 



Bunun üzerine imam (Mehdi), namazı onun kıldırması için geri geri çekilecek, fakat Hz. İsa Aleyhisselam, iki elini onun omuzları arasına koyacak ve şöyle diyecek: Sen öne geç ve namaz kıldır. Çünkü o senin için ikame olundu. Bu sözlerden sonra imamları (Mehdi) onlara namaz kıldıracaktır.
 (Meriy b. Yusuf b. Ebi bekir b. Ahmet b. Yusuf el-Makdisi Feraidu Fevaidil Fikr Fil İmam El-Mehdi El-Muntazar) 






Müslümanlar Hz. Mehdi’nin Önderliğinde Kudüs’te Toplanacaklardır 

Ebu Ûmâmeden bir rlvâyetle de, Beytül-Makdiste Hz. İsa’ya namaz kıldıracak şahıs, İmam lafzıyla (sözüyle)şöyle anlatılmaktadır: 

Rasulû Ekrem (sav) bize hitabede bulundular. Hitabelerinde şöyle buyurdular: Medine, körüğün demir tortularını temizleyip attığı gibi, pislikleri atar. Bugün kurtuluş günüdür diye, ilan edilir. Ümmü Şüreyk Ey Allah’ın Resulü! O gün Arablar nerede olacak? Rasulullah (sav): O gün, onların erkekleri Beytül-Makdisdedir. İmamları salih bir kimsedir. Onlara sabah namazı kıldırmaya geçtiğinde, Meryem oğlu İsa, ellerini imamın omuzlarının arasına koyar ve şöyle der: Namaz sana farz kılındı, buyur sen kıldır. İmamları onlara namaz kıldırır. (İbn Mace, fiten. B. 33. H. 4077) 

Hz. Mehdi’nin Risalet ve Nübüvvet Elbiseleri Olması 

Resulullah Efendimiz (sav)in; 

...7 yıl hükümdarlık yapacak sözü ise İsa (a.s.) inmeden öncedir. Çünkü indikten sonra, hükümdarlık İsa (a.s.)ya geçer. Hiç şüphesiz Hz. İsa (a.s.) indikten sonra risalet elbisesini feshetse de nübüvvet elbisesini feshetmeyecek. (Kitap getiren peygamber olarak değil, Kurana tabi olan ve açıklayan bir elçi olarak gelecektir.)Onun tebliğ işaretleri ve makamının sancakları Mekke ve Medine harem-i şeriflerinde yükselecek daha sonra Peygamberimiz (sav)in yolculuk ancak, Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksaya yapılır hadis-i şerifi mucibince (gereğince) Kudüs’e gidecek... (Ali b. Sultan Muhammed el-Kari el-Hanefi Risaletül Meşreb elverdi fi mezhebil Mehdi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder