11 Ağustos 2014 Pazartesi

MEHDİLER DÖRTDÜR

Ahir zamanda 3 İslam Deccalı . 3 de Mehdi gelecektir.
Son olarak da Büyük Deccal öldürmeye Hz İsa Mesih gelecektir.
Deccal ve Mehdi bu cemaatlerin liderliğini yapacaklardır.











Başlarken şunu belirtmeliyiz :Mehdi sadece bir isim değildir. ayrıca  tek bir kişi de değildir.

Mehdi,  mehdiler, mehdiyet , İsa Mesih tüm bunların hepsi davanın  temsilciliğidir.
Lisanü'l-Arap'ta Mehdînin, doğru yola erişmiş, hidayeti bulmuş olan; kendisine Allah tarafından doğru yol gösterilen kimse diye tarifi yapılmaktadır.
(İbni Manzur, Lisanü'l-Arap, (İbni Manzur, h-d-y md), 15:354.)

Bu mânâda doğru yolda giden her Müslüman bir mehdîdir. Hz. Ali (ra)'ye hem doğru yolu gösterici anlamında ,Hâdî, hem de Mehdî denildiğini biliyoruz. 
Dört halife ve onların yolunda gidenler de mehdiyyûn, yani mehdîler olarak anılmışlardır.

Nitekim Resûl-ü Ekrem (a.s.m.),“Sizi sünnetime sımsıkı sarılmaya, raşid ve mehdî halifelerimin yolunda gitmeye teşvik ederim.” buyurarak, onların yolunda gitmeyi tavsiye etmişlerdir.
( Tirmizî, İlim: 16; İbni Mâce, Mukaddime: 6; Ebû Davud, Sünnet: 5.)

Bu nedenle günümüzde Mehdi ve Deccal namları ve mücadelesi Mehdi’nin ve Deccalın şahsından kaynaklanan ve oluşturdukları cemaatlerin şahs-ı manevileri arasında cereyan edecektir. Deccal ve Mehdi bu cemaatlerin liderliğini yapacaklardır.


İbni Münavi diyor ki:
"Danyal (a.s.)'in kitabında şöyle yazılıdır.
" Süfyanlar 3 tanedir, Mehdiler de 3'tür.
1. Süfyan çıkıp adı sanı yayıldığında ona karşı 1. Mehdi,
2. Süfyana karşı 2. Mehdi,
3. Süfyana karşı da 3.Hz. Muhammed Mehdi çıkacak.
4. Deccala karşı da Allah u Teala Hz İsa yı gönderir ,Hz Mehdiye yardım eder.
Hz İsa Deccalı öldürür.

Allah-u Teala daha önce fesada uğrayanları ve iman ehlini onunla kurtaracaktır. Sünnetler onunla ihya edilecek bidat ateşleri de onunla sönecektir. Onun zamanında insanlar aziz olacak ve kendi muhaliflerine galip geleceklerdir.
Güzel bir hayat sürülecek, yer ve gök bereketini artıracak, bu durum 7 yıl sürdükten sonra Mehdi vefat edecektir. 
(Bu hadis Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman isimli kitabın Süleymaniye Kütüphanesi'nde bulunan el yazılı bir nüshasında mevcuttur.)



Peygamberimiz (sav)'in ashabının Tevrat ve İncil'de müjdelenmeleri gibi, Hz. Mehdi de diğer peygamberlere indirilmiş kitaplarda müjdelenmekte; bu kitaplarda Hz. Mehdi'den övgüyle bahsedilmektedir.

Hz. Ali (ra) “Ahir zamanın en kötüleri âlimlerin kötüleridir .

Ahir zamanda iki büyük İslam deccalın geleceğinden bahsedilir.Bu Deccallar hem şahıstır , hemde fikridir.

Son Ahir zamanda iki büyük deccalın geleceğinden bahsedilir. Ahir zamanın büyük deccalı ve süfyana gelene kadar ümmet içinde 30 yalancı ve ladatıcı lider konumunda deccalların geleceği de ifade edilir. (Buharî, Fiten: 25; Menakıb: 25; Müslim, Fiten, 84; Ebû Davud, Fiten,

İslam Deccalı Süfyan "Dindar gözükecek ve münafıkane" hareket edecektir. "Münafık kafirden eşeddir." Bu cihette Süfyana muhabbet dine zıttır. İmanın şartı " Deccala düşmanlık yapmak ve Allah'a inanmaktır." Bu nedenle İslam Deccalı  vasıflarıyla tanımak çok önemlidir.

Bu mücadelede Deccal’ın komitesi ve oluşturduğu kurumlar ve buralarda çalışanlardan oluşan cemaati tahrip ve şer için çalışırlarken bunların tahribatını tamir etmek ve yıktıklarını yapmak ve düzeltmek için çalışan Mehdi’nin oluşturduğu kurumlar ve buralarda çalışanlardan oluşan şahs-ı manevisi karşılıklı mücadele içinde olacak,



Bazen Deccal’ın taraftarları, bazen de Mehdi’nin taraftarları galebe edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder