29 Kasım 2014 Cumartesi

KURANDAKİ AYET SAYISI 6666 ve 666 fobisi, “Hexakosioihexekontahexaphobia . 666 hikâyesi nereden geliyor?

666 rakamı

666 hikâyesi nereden geliyor?

666'nın öyküsü Babillilere kadar uzanıyor. Üç ince çizgiden oluşan bu simge 60'lık rakam sistemi kullanan Babillilerde 3661 rakamını gösteriyor. Aynı zamanda "şar" yani kral anlamına geliyor. Kudüs'ün talan edilmesi sırasında bu rakam 666 olarak algılanıyor. Babillilerin kralını "şeytan" olarak niteleyen Mısırlılar sayesinde Hıristiyan kültürüne girdi. İncil'de, Şeytan'ın sayısı olarak görülüyor.

İşte binlerce yıldır insanı gizeme sürükleyen rakam 666.Hıristiyan dünyasındaki şeytanın rakamı olarak bilinir fakat bu yanılgıdır.Bu Canavarın rakamıdır.Bu Mesih karşıtıdır.Benzem kavram islamiyette Mehdi gelmeden önce insanı kandıran Deccal olarak karşımıza çıkar.

Yuhannanın vahyi bir çok yöneden Ahura Mazdaya benzer.; Ahura mazda ile Ahriman arasındaki savaş.Zerdüş dinindende iyilik ve kötülük arasındaki savaş kolajlanmıştır.
İncildeki Mesih düşmanı Deccal (666) , sonunda savaşı yitireceğini anlayarak savaşı bitireceği vurgulanır.O andan itibaren huzur ve altın çağ başlar.Fakat bu 13. bölümdeki bilmeceyi çözmeye yetmez.


HIRİSTİYAN dünyasında, yaklaşık 2’nci yüzyıldan bu yana şeytanın sayısı olarak bilinen 666 sayısının bir çeviri hatası olduğu ve şeytanı sembolize eden gerçek sayının 616 olduğu iddia edildi.
Bild gazetesinin haberine göre araştırmacılar, Yunanca orijinal metindeki rakamların yanlış çevrildiğini tespit ettiler. Vatikan uzmanları ise 666 sayısının yanlış olduğunun ispatlanması durumunda doğru sayının İncil’in bir sonraki baskılarında değiştirilebileceğini belirtiyor.

Hıristiyan aleminde 666 sayısı İncil’de Yunanna’nın "Vahiy" bölümünde (13-18) geçiyor. Yuhanna’daki vahiyde İncil’in Türkçe çevrisine göre, "Bu konu bilgelik gerektirir. Anlayabilen, canavara ait sayıyı hesaplasın. Bu sayı bir insanı simgeler. Sayısı 666’dır" deniliyor. 

İlahiyatçılar, İncil’de 6 rakamının insanı simgelediğini belirtirken, Hıristiyan inancına göre insanın 6’ncı günde yaratıldığına inanılıyor. Ancak peşpeşe sıralanan 6 rakamının ise şeytanı sembolize ettiği kabul ediliyor. 

Hıristiyan ilahiyatçılar, burada geçen 666 sayısının "şeytan, Mesih karşıtı (Deccal) ve sahte peygamberin üçlü birliğinin gizli şifresi" olduğu yorumunda bulunuyorlar.


Katolik Kilisesi ise 666 sayısının İslamiyeti ve Hz. Muhammed’in (S.A.V) peygamberi simgelediğini öne sürmüştür. Onlara göre Hz. Muhammed’in (S.A.V) adının Grekçe yazılım ve harflerdeki sayısal toplamı 666 idi ve Canavar’ı simgeliyordu. 666 sayısının esrarı biçok ünlü fizikçiyi ve matematikçiyi de etkilemiştir. Örneğin Roger Bacon, Agrippa, Leonardo da Vinci ve Isaav Newton bu sayıyla çok ilgilenmişlerdi. Newton, Daniel kitabıyla Revelation kitabını karşılaştırmış ve bulgularını ölümünden 10 yıl sonra yayınlanması kaydıyla (1733) güvendiği kişilere emanet etmişti. Newton’a göre 666 sayısı sadece Muhammed’i değil onunla aynı adı taşıyan Fatih Sultan Mehmed’i de simgeliyordu. Newton sadece fizikçi ve matematikçi değil aynı zamanda okülist idi.

Avrupa’da 666 sayısının Hz. Muhammed’i (S.A.V) simgelediğini belgeleriyle açıklayan ilk kişi Dr. Veryard, 1670-1710




 Bu bulguları İngiltere’de yayınlandı. Buna göre 666 sayısı sadece İslamiyet’i ve Hz. Muhammed’i (S.A.V.) simgeliyordu. Günümüzde ise 666 sayısı, Katolik Kilises tarafından satanizm simgesi olarak görülmektedir. Ancak bu yine de Hz. Muhammed (S.A.V) ile bağlantılanmıştır. Vatikan iddiasına göre Hz. Muhammed’in (S.A.V) eşi Hz. Hatice gerçekte gizli Hıristiyan’dı ve Hz. Muhammed’i (S.A.V)Yahudi ve Hıristiyan geleneğine göre yönledirilmiş ama o başka bir din yaratmıştı!… Köktendinci Protestan cemaatler, en başta da Evangelistler ise 666 sayısının Vatikan’ı ve Papalığı olduğu kadar İslam alemini de simgelediğine inanır. ABD Başkanı Bush’un da üyesi olduğu köktendinci Evangelist ‘’Skulls and Bones’’ adlı gizli örgüt için 666 sayısı, Canavar’ın sembolü olarak Orta Doğu’ya ‘Armegeddon, günümüze Suriye içinde bulunan Mecidiye şehrinin eski adıdır) gösterilmektedir. 

Bu işaretin ne olduğu ile ilgili olarak Vahiy bölümü, onun canavarın adı ya da adını simgeleyen belirli bir sayı olduğunu söyler. Sonra şunu da ekler: “Bu konu bilgelik gerektirir. Anlayabilen, canavara ait sayıyı hesaplasın. Çünkü bu sayı insanı simgeler. Sayısı 666'dır.”[1] 

Son 2000 yıl boyunca canavarın sayısı olan 666 rakamını çözmeye çalışan çok sayıda yorum piyasaya sunulmuştur. Havari Yuhanna bunun büyük bir bilgelik gerektirdiğini söylemesi, bir kere bizim bu konuda çok temkinli davranmamız gerektiğini hatırlatmalı. “Vahiy yorumu” kitabının yazarı Carlos Madrigal de “altı” rakamıyla ilgili olarak şunu yazar:“Altı, Şeytan’ın isyanına uymuş olan insanın, Tanrı’ya ulaşmak ve kendini kendi tanrısı olarak ilan etmek için sarfettiği bütün boş çabaları simgeler. ‘Altı’, asla ‘yedi’ olamayan sayıdır! Bununla birlikte okuduğumuz bu son ayette belirtildiği gibi, Şeytan-insan işbirliğinin son başkaldırısının simgesi olan 666, aynı zamanda bir kişinin ismini simgeliyor.”

[1] Vahiy 13:18

[2] Carlos Madrigal, Kıyamet Günü, Yeni Yaşam Yayınları, 2000 (s. 176)


KURANDAKİ AYET SAYISI 6666 mı ?
KURANDAKİ HER SUREDEKİ AYET SAYILARI TOPLANDIĞINDA FARKLI BİR SAYI ÇIKIYOR.

Kur’ân hakkındaki bilmemiz gereken asıl ve değişmez hakikat şudur:

Kur'an'in bir harfi bile değismemiştir. Dünyadaki bütün Kur'an'lar aynıdır. Kur'an-i Kerim kıyamete kadar Allah'in himayesinde olup değişmeyecektir

Kur’ân, 23 senede âyet âyet, sûre sûre nazil olmuştur.

Peygamber Efendimiz (asm) kendisine nâzil olan âyet ve sûreleri ashabına okur, onlar da ezberler ve yazardı.

Vahiy kâtipleri ise, nazil olan âyetleri ve sûreleri özel olarak yazmakla vazifeli idiler.

İnzal olunan âyet ve sûrenin Kur’ân’ın neresine gireceği de bizzat Peygamberimiz’e (asm) Cebrail (as) vasıtasıyla bildiriliyor, o da vahiy kâtiplerine tarif ediyordu.

Hz. Peygamber (asm) sağlığında Kur’ân’ın tamamı yazılmış, nereye neyin gireceği belirtilmiştir.

Cebrail (as) her Ramazan’da, o güne kadar nazil olmuş âyet ve sûreleri Peygamberimiz’e (asm) yeni baştan okurdu. Vefatından önceki son Ramazan’da iki sefer okumuşlardı. Birinci sefer Hz. Cibril (as) okumuş, Peygamberimiz (asm) dinlemiş; ikinci seferde ise Peygamberimiz (asm) okumuş, Hz. Cibril (as) dinlemişti.

Böylece Kur’ân son şeklini almıştı. Bugün elde mevcut olan Kur’ânlar, işte bu Kur’ân’dan çoğaltılmıştır.

Ve en önemlisi de, Kur’ân-ı Kerim, “Muhakkak ki bu Kur’ân’ı biz indirdik ve onu koruyacak, muhafaza edecek, devam ettirecek de Biziz” 4 âyetince de Cenâb-ı Hakk’ın koruma ve himayesi altındadır.

Yani, lâfız ve mânâ yönünden de, bir mu’cize eseri olarak devam ettirilme garantisi verilmiştir.
Kuran ayetlerinin sayısı hakkında tam bir mutabakat yoktur. Bunun bazı sebepleri vardır:

Kuran da esas olarak içindeki her şey ile meydandadır. Ancak değerlendirme farklılığından rakamlar da farklı çıkmaktadır.


1- Ayetlerin tamamında veya kur'anın umumunda herhangi bir sıkıntı yoktur. Yani Kur'anın tamamı bellidir. Fakat alimler arasında ayet sayısında bir görüş ayrılığı mevcuttur. Şöyleki, Kur'anı açtığınızda ayetlerin yerini tayin eden yuvarlak işaretler vardır. İşte bazı alimlere göre, bu iki yuvarlak arasındaki ifadeler ayettir. Fakat bazı alimlere göre, bu iki yuvarlakların aralarındaki ifadelerin bazısı bir ayet değil, iki veya daha fazla ayettir. Bu görüş ayrılığından dolayı, ayet sayısında farklılık olabilir. Yoksa Kur'anın tamamında veya ayetlerin kendilerinde herhangi bir anlaşmazlık veya terslik söz konusu değildir.

2- Şafiî âlimleri besmele-i şerifi, başında zikredilen sure ile bir bütün olarak saydıkları halde Hanefi âlimleri besmeleyi ayrı bir ayet olarak saymışlardır. Sure başlarındaki “yasin, ha mim” gibi huruf-u mukattaa için de benzer durum geçerlidir.

3- Ayrıca, Kuranda bulunan “durmayınız” anlamına gelen “LA” işaretinin olduğu yerlerin de birer ayet sayılıp sayılmayacağı da bu farklılığın başka bir nedeni olabilir.


Bu farklı sayımın bir sonucu olarak; İbn-i Abbas 6616, Nafi, 6217, Şeybe, 6214, Mısır âlimleri 6226, Zemahşeri, İbn-i Huzeyme, Şeyhulislam İbn-i Kemal 


Ve Bediüzzaman Said Nursi ise Kuran ı Kerimde 6666 ayet olduğunu söyler.

Biz, Kur’ân’ın âyet sayısı olarak; 6666’ı nazara veren, Bediüzzaman Said Nursî’nin de içinde yer aldığı âlimlerin görüşünü esas aldık.



Kur'an-i kerim 114 sûre, 6666 ayettir. 

İki durak arasina bir ayet denir.

 Bunun sebebi, Bediüzzaman’ın bir kısmını sıralayacağımız şu özelliklerinden ötürüdür:

Bediüzzaman Said Nursi  Kur’ân için yaşadı. Bir tek harfinin bir tek nüktesi için şehit olmayı göze aldı. İşaratü’l-İ’câz’ı avcı hattında, güllelerin altında, at sırtında Arapça olarak yazdırdı.

* “Kur’ân’a ait her şey güzeldir, kıymetlidir. Zahiren ne kadar küçük olursa olsun kıymetçe büyüktür” dedi.

* “Bir meseleyi yazdığımda 200, ihtiyaç ânında 400 âyet-i kerime birden imdadıma geliyor!” derdi.

* Risâle-i Nur tefsirini, aynı zamanda “vehbî ilmiyle” de te’lif etmiştir. Bunu gösteren delillerden bazıları şunlardır:

- 12, 6, 1 saatte, hatta on dakikada yazılan Risâle var.1

- Onlarca sene sonra keşfedilen öyle sırlardan haber verir ki; beşer, aklıyla bunları düşünemez.

- “Esrâr-ı Kur’ân’iyeye karşı o anahtar ile bazı sırlar açılır. Kemâl-i iştiyak ve zevk ile müteveccih olduğum vakit kapanıyordu.”

- “Zaten hakikatlerin hizmetine ne vakit ihtiyaç görülse, ihtiyâca göre bir nebze ihsân edilir.”2

- İçtimaî ve siyasî meseleler dahil, her her mevzu için, “Kalbe ihtar edilen bir hakikat, kalbe ihtar edildi, şimdi perde kapandı, yazmaya izin verilmedi” ifadeleri…

* İslâmın 90 temel kaynak kitabını ezberlemiş. Ki, her birisi, iki, üç, beş, on vs. ciltir. Ve bunları her üç ayda bir hafızasından tekrarlarmış.

* “..Ekser Buharî, Müslim, Beyhakî, Tirmizî, Şifâ-i Şerif, Ebu Nuaym, Taberanî gibi kitaplardan naklediliyor. Halbuki bu nakilde hata olsa—hadis olduğu için—günah olması lâzım geldiğinden, kalbim titriyordu. Fakat anlaşıldı ki, inâyet var ve şu risâleye ihtiyaç var. İnşaallah sahih bir surette yazılmıştır.”3

* Bediüzzaman’ın 1 milyon 300 bin hadis-i şerifi ezbere bildiği ifade ediliyor. Kaynak olarak da; bu kadar hadisleri de barındıran 90 temel kitap gösteriliyor.


Papanin tören sapkasi. Üzerinde VICARIUS FILII DEI yazar. Roman rakamlari ile hesaplaninca sonuc 666 cikar.




Vahiy Kitabındaki 666'nın gerçek anlamı http://www.youtube.com/watch?v=szkVbXaqOZg



www ve 666


İbranicede 22 harften oluşmaktadır. Ve her harfin bir sayısal değeri vardır. İbranicede W sesi bulunmazken W sesi olan yabancı kelimeler için çift vav kullanılır. w yani v 6 rakamına denk gelir. www-666





Piramitin altindaki Roma rakamlari 1776 (ABD nin ve Masonlain kurulus yili) yi ayni zamandada
 600-60-6 verir.




Yine bir tesadüf olarak, eski Roma rakamları da büyükten küçüğe dizildiklerinde toplamı 666 sayısını vermektedir:


D = 500
C= 100
L= 50
X= 10
V= 5
1= 1
------------------------------------------

6 6 6  (( ==== Toplamı 

Serpent. Yilan, sasirtma, tuzak




























666 fobisi, “Hexakosioihexekontahexaphobia ” olarak bilinir.



ABD’deki 666 Otoyolu’nun adı 2003′te 491 olarak değiştirildi. Hele Moskova Ulaştırma Dairesi bundan hiç hoşlanmayacak.


Çünkü 1999′da 666 numaralı otobüs yolu için belirledikleri yeni numara 616.
 Bir rulet çarkındaki sayıların toplamı 666′dır.




The Omen Filmi ve konusu




The Omen filmi 6/6/2006 yılında gösterime girmişti.

 Film konu itibarıyla bu tarih özellikle beklenerek sahnelerde yerini almıştı. Film için 666 rakamı büyük önem gösteriyordu keza 666 şeytanın sayısıdır. Vizyon yeni giren filmler genelde hafta sonu öncesi cuma günleri vizyona girerken the omen şeytanın doğuşu filmi tarihi tutturabilmek amacıyla salı günüvizyona girerek bu konuda bir ilki yaşamıştır.

The Omen Filminin Konusu;

Kathryn doğum sırasında daha önceki doğumlarında olduğu gibi yine bebeğini kaybederler. Bu üzücü haberi eşini söylemek Thorn için dünyanın en zor şeyidir. Hastanenin rahibi daha önce doğum sırasında annesi ölen başka bir bebeği Thorn’a verir. Kathryn bebeği Damien adını verir, yıllarca ve sevgiyle büyütür. Aradan geçen zamanla beraber Thorn’un hayatında gelişmeler olur. Kariyerinin zirvesine çıkar. Fakat bu sırada Damien’nin etrafında sürekli enteresan ve korkunç olaylar gelişir. Çeşitli krizler geçiren Damien’nin çevresinde cinayetler olur. Çocukla ilgili bir gerçek bütün dünyayı tehdit eder. Damien artık çocuk değildir. Belki de seçilmiş bir kıyamet habercisidir…


The Omen Film Kadrosu;
Yönetmen: John Moore
Oyuncular: Julia Stiles, Liev Schreiber, David Thewlis
Tür: Korku
Süre: 01:40

Filme ile ilgili çarpıcı bilgi;
Doğruluğunu tam olarak tespit edemesemde filmde emeği geçen herkesin gösterimden kısa bir süre sonra hayatlarını kaybettiği söylenmektedir.

The Omen filmi online sinema salonunda hemen izle.



Şeytan, insanın her halini gözetleyip ,
Avanileri ile insanlığı kötülüğe sevketmeye çalışmaktadır. 


Şeytanın insan üzerinde yaptırım gücü yoktur. Verdiği vesveselerle insanı kötülüklere sevketmektedir. Şeytan, insanın içinden geçen düşünceleri bilebilir. Ancak bu her zaman mümkün olmaz. Allah'ın kendisine koyduğu sınırlar ölçüsünde bilmesi mümkündür. Bu bakımdan şeytanın insanın kalbinden ve düşüncesinden geçen her şeyi bilmesi mümkün değildir.

Hadis-i şerifte, şeytanın kanın dolaştığı mecralarda gezebildiği ifade edilmiştir. (Buhari, İtikaf 11-12) Bu durumda, çok gizli düşünceler olmasa da, -gaip sayılmayan- bir kısım düşünceleri okuması mümkündür. Nitekim, Bediüzzaman Said Nursi, şeytanın iç ajanı olarak nefis mekanizmasını göstermekte ve kuvve-i şeheviye ve gadabiyeyi, “şeytanın desiselerine hem kâbile, hem nakile/ yani desiselerini hem işitip kabul eden bir kulağı, hem de onu başka mekanizmalara aktaran bir dili” olarak değerlendirmektedir
Şeytanın farklı insanlara farklı telkinlerde bulunması, onun en zayıf damarından yakalaması da onun insanın iç alemini iyi bildiğini gösteriyor.

Ayrıca, şeytanın kalbe yakın bir yerde “lümme-i şeytaniye” adında bir kulübeciği vardır. İnsanların kalbine oradan yanlış fikirleri telkin eder. Bu da onun insanın iç alemiyle yakından ilgili olduğunu göstermektedir. Hatta sekerat vaktinde/ölüm anında insanın aklını karıştıracağına dair kaynaklarda önemli bilgiler vardır. Yalnız, insanda bazı latifeler, bazı derin mekanizmalar var ki şeytanın eli onlara ulaşamaz. İnsanın sırrı, hafisi, ahfası bunlardandır.


66 nın Tersi Allah’ın 99 İsmi Vardır 


esmaulhusna

5 yorum:

  1. Ne anlatmışsiniz ben anlamadım? Allah isminin ebcedi de 66 ? Yani kısacası hiç birşey anlamadım! Bana dönüş yaparsanız sevinirim .

    YanıtlaSil
  2. Muhyidden Arabi Resulullah(sav) için Allah ona 6 rakamının sırrını verdi der.ayrica? Haşa metninizi okuyunca vesveseye bile kapilabilir insan. Bir yere bağlanmamış konu yani

    YanıtlaSil
  3. Mail adresim hgumustakm@gmail.com eğer yazmak isterseniz bekliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Benim anladığım , sanırım seytanin hizmetkari olan tepedeki hıristiyanlar kendilerine düşman olarak gördükleri seyi 666 ile simgelemisler. Allah 66 hz Muhammed 666,kuran 6666. Tipki 13 sayısını hristiyanlarin uğursuz sayması,ama müslümanlara zaferler kazandırmış olması gibi . 5+7+1=13 hz Muhammedin doğumu 1+4+5+3=13 istanbulun fethi vs.

    YanıtlaSil
  5. ruyamda 6.666 sayinin cevabini bir turlu bulamadım

    YanıtlaSil